Hitra - en plass for alle

1,5 times kjøring fra Trondheim, skilt fra fastlandet, ligger Norges største øy sør for Lofoten. Hitra har en befolkning på rundt 4,600, og har i tillegg tette bånd og kort avstand til naboøya Frøya. På den andre siden av kysten ligger Ørland, Agdenes, Snillfjord, Hemne og Orkdal.

Snart åpner ON avdelingskontor på Hitra

En plass for fremtiden

Hitra er en perle i Trøndelag du aldri vil glemme. Øyriket med sine 2500 øyer, holmer og skjær er et svært populært feriested.

Det er enkelt å etablere seg på Hitra, og øya er godt tilrettelagt for familie. Boligprisene er lave, og utenfor Fillan får man mye hus for pengene. Hitra har fire oppvekstsentre, og i Fillan finnes både barnehage, barneskole og ungdomsskole. Det ergod barnehagedekning. Alle som søkte i hovedopptaket 2019 fikk plass og kommunen har løpende opptak igjennom hele året.

Hitra er mest kjent for havbruksindustrien, men næringslivet er i tillegg rikt på andre områder. Med et rikt næringsliv innenfor bygg, anlegg og entreprenør, handel og service, reiseliv og produksjon av lokal mat og drikke, samt helse, omsorg og undervisning, er det lett å finne jobb for nye innflyttere.

Øya kan i tillegg by på frodig natur, variert dyreliv, flott skjærgård med mange muligheter og en rekke aktiviteter og kulturelle begivenheter. I hjertet av Hitra ligger Fillan, sentrumskjernen med kaféer, butikker, og et bredt spekter av aktiviteter for hele familien.

Noe for alle

For naturelskeren finnes både tett skog og åpne sletter, små fjell og ubebodde holmer. Her kan man nyte en båttur i skjærgården, nyte den vakre havutsikten, eller oppdage skogens prins. Øya har nemlig en enorm hjortebestand. Midt på Hitra finner vi også Havmyran – et vernet område med over tusen små og store fiskevann.

Folkelivet passer også for både store og små. Her kan man delta i flere ulike idretter som håndball, fotball, turn og volleyball, samt kulturskole med korps og kor. Vektløfting er også en populær aktivitet. I tillegg finnes det flere treningssentre å velge mellom.

Hitra har også et rikt kulturliv, og har fostret opp flere kjente artister, eks. Anders Jektvik og Margareth Berger.

Gjennom hele året arrangeres også festivaler, konserter, kurs og rorbu-fester – slik at alle kan finne sin ting, enten det er musikk, kunst, mat, drikke, sjø, gode venner eller godt lag. Hitra har en plass for alle.

I tillegg til 2 hoteller har Hitra 5 restauranter som ligger ved sjøen. Disse serverer mat tilberedt av lokale råvarer. Her kan man dra med båt mellom serveringstedene.